Na een periode van warmte en regen, stijgt het aantal muggen in Nederland. Gezoem om je oren, jeukende muggenbulten, slapeloze nachten... Wij herkennen het probleem en hebben 7 manieren op een rijtje gezet om vliegen en muggen op afstand te houden of tegen te gaan. Met één of meerdere van deze tips heb je binnenkort geen last meer van vliegen en muggen en kun je weer rustig je werk doen, slapen en buiten eten.


#1 Magnetische hordeur

Lukt het je maar niet om al dat vliegende ongedierte buiten te houden? Probeer eens een vliegengordijn. De magnetische hordeur sluit automatisch door de magneetstrips zodat muggen er niet stiekem tussendoor kunnen glippen. Zonder je handen te hoeven gebruiken, loop je door de opening en hij sluit automatisch weer achter je rug. Je hebt er ook geen omkijken naar als je kind of huisdier door de hordeur loopt. Deze magnetische hordeur sluit natuurlijk niet alleen muggen buiten maar ook andere vervelende insecten.

Magnetische hordeur


#2 Horrengaas

Met warm weer willen de meeste mensen graag het raam open hebben, maar muggen of andere vervelende insecten houd je natuurlijk liever buiten. Met een stuk horrengaas (met klittenband) voor het raam is dit geen probleem. Je kunt het horrengaas van 130 bij 150 cm zelf op maat knippen zodat het altijd past. Het wordt geleverd met ruim 5 meter tape (klittenband) waarmee je het horrengaas eenvoudig zelf op het kozijn bevestigt. Zo kun je heerlijk ventileren zonder bang te zijn voor ongedierte in huis!

Horrengaas


#3 Vliegenkap, food cover

In de zomer is het heel fijn om lekker buiten te tafelen. Lekker de barbecue of de bakplaat aan, gewoon lekker een frisse salade of wat fruit op tafel. Maar al die vliegen op je eten zijn hartstikke vies en vervelend. Met een XL vliegenkap, ook wel food cover genoemd, kun je je eten beschermen tegen vliegen en andere insecten. Of kies voor een pop-up vliegenkap in een set van 3 stuks. Zo kun je onbezonnen genieten van een heerlijke zomerse buitenmaaltijd! Verder ziet de vliegenkap er ook nog eens super gezellig uit met z'n zomerse kleur, dus hij fleurt je tafel ook nog eens op.

Vliegenkap XL

Pop-up vliegenkap


#4 Vliegenvanger, wespenval

Met een vliegenvanger met LED ben je meteen van de vervelende insecten af. Overdag is hij effectief tegen wespen, 's avonds en 's nachts tegen muggen. Vul hem met een vloeistof (azijn, suikerwater en wasmiddel is zeer effectief) om overdag wespen aan te trekken en zo deze ongenode gasten te vangen. Wanneer het donker wordt, gaat de blauwe LED branden. Die wordt overdag opgeladen door middel van een zonnepaneel op het deksel. Deze LED zorgt ervoor dat de vloeistof gaat glinsteren waardoor muggen worden aangetrokken. Dubbel zo effectief dus!

 Vliegenvanger met LED


#5 Elektrische insectenlamp

Is het je uiteindelijk toch niet gelukt om de muggen en vliegjes buiten te houden? Met een muggenlamp in je stopcontact los je dit alsnog effectief op. De lamp is makkelijk aan te sluiten in het stopcontact en het licht van de UV-lamp trekt insecten zoals muggen en vliegen aan. Wanneer zij in de lamp vliegen, krijgen ze een elektrische schok en worden ze op een snelle en efficiënte manier gedood. Deze insectenlamp is geschikt voor iedere ruimte tot 30 vierkante meter. Ideaal voor op je slaapkamer, in je woonkamer, op kantoor of in de caravan. Nog effectiever (vooral voor grotere ruimtes) is de elektrische insectenvanger. Deze vliegenlamp vangt veilig en efficiënt alle vervelende vliegende insecten, waaronder steekmuggen. De insecten worden aangetrokken door het blauwe licht en zodra ze in de val zitten, worden ze vernietigd door een elektrische schok. Het gaat zo snel dat ze er niks van merken, en jij voorkomt een hoop leed bij jezelf en de rest van je gezin. Je kunt de insectenvanger op de grond neerzetten of aan de muur bevestigen, hij beschermt een oppervlakte tot zo'n 200 m2 tegen vliegende insecten.

Vliegenlamp stopcontactElektrische insectenvanger


#6 Muggenbandje

Wil je graag buiten zitten tijdens een heerlijke zwoele zomernacht, maar ben je bang om gebeten te worden door muggen? Door het dragen van een antimuggen armbandje verklein je de kans aanzienlijk. Het muggenbandje verspreidt een geur van citroen en lavendel, daar houden steekmuggen niet van. Ze zullen dus liever uit jouw buurt blijven en zo kom jij de nacht wel door zonder muggenbulten.

Anti muggen armbandje


#7 Klamboe

En als laatste de oude vertrouwde klamboe. Deze klamboe is geschikt voor een éénpersoonsbed. Hij heeft geen split, dus het houdt de muggen en andere insecten effectief tegen, zodat je heerlijk kunt genieten van een ontspannen nachtrust zonder (letterlijk) gestoord te worden door insecten. Deze klamboe is ook uitermate geschikt als reisklamboe, bijvoorbeeld in een tent of in de caravan of camper. Naast dat een klamboe een effectief middel is om muggen op afstand te houden, geeft het ook nog eens een hele gezellige sfeer.

 Klamboe 1-persoons

 

Nog een laatste tip: muggen zijn nachtdieren, ze worden actief zodra het schemerig wordt buiten. Sluit daarom ’s avonds goed je ramen en deuren of doe er een hor voor zodat je geen last van muggen in huis krijgt. Een citroenkaars of muggenbandje kan helpen om de muggen bij jou uit de buurt te houden (zodat ze naar je buurman of -vrouw gaan), maar als ze al op je slaapkamer zitten, dan proberen ze je heus wel te bijten. Horren voor ramen en deuren of een klamboe zijn uiteindelijk het meest effectief om muggenbeten te voorkomen.