Kerstbomen versiering

5 manieren om je kerstboom te versieren

1. Simpel en chic

Een kerstboom is voor sommige mensen al versiering genoeg, dan hoeft er niet veel versiering meer in te worden opgehangen. Lichtjes zijn natuurlijk wel een must voor je kerstboom, maar door er niet te veel ballen en slingers in te hangen, kun je het rustig, simpel en chic houden. Kies daarbij voor één kleur ballen in plaats van allemaal verschillende kleuren en tinten. Hang ook niet te veel ballen bij elkaar. Probeer ze gelijkmatig te verdelen over de boom om een rustig effect te creëren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen lampjes op te hangen, zonder ballen. Of hang er helemaal niets in, voor een natuurlijk effect zoals onderstaande foto.

Kerstboom simpel en chic

 

2. Vrolijk en gezellig

Om je kerstboom extra vrolijk en gezellig te maken, kun je hem versieren met lichtjes, slingers en ballen in allerlei verschillende kleuren. Je mag zoveel kerstballen ophangen als je maar wilt, in alle kleuren die je maar wilt. De mogelijkheden zijn oneindig. Een leuk idee is je kerstboom versieren met gekleurde ballen in de volgorde van de regenboog, zoals onderstaande foto.

Kerstboom vrolijk en gezellig

 

3. Scandinavisch

De Scandinavische stijl is momenteel erg in trek bij veel mensen. Het is gezellig, maar wel rustig door het gebruik van lichte tinten. Kies voor wit, crème, taupe en grijs voor je versiering. Je kunt je boom ook versieren met andere hangers, zoals sterretjes, rendieren, eekhoorns en uiltjes. Maar denk erom: houd het simpel. Je kunt ook wat versiering rondom je kerstboom aanbrengen om het helemaal af te maken, zoals op onderstaande foto.

Kerstboom scandinavisch

 

4. Do it yourself

Heb je kinderen of vind je het zelf leuk om te knutselen? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf versiering voor je kerstboom te maken. Voordelig én leuk! Je kunt bijvoorbeeld zelf kerstballen maken door ballonnetjes te maken en die te omwikkelen met touw (en veel lijm). Vervolgens kun je ze versieren met glittertjes en andere vrolijke dingen. Als de ballen volledig zijn uitgehard, prik je de ballon kapot en heb je prachtige zelfgemaakte ballen voor in je kerstboom. Zie onderstaande foto.

Kerstboom do it yourself

 

5. White christmas

Natuurlijk hopen we allemaal op een witte kerst (toch?), maar tegenwoordig is die niet gegarandeerd. Om dan toch de winterse sferen in huis te halen, kun je je kerstboom zo versieren dat hij die echte winterse look krijgt. Allereerst kun je dat doen door de takken te versieren met sneeuwspray. Zo lijkt het alsof er een klein laagje sneeuw op de boom ligt. Kies vervolgens voor witte ballen en slingers om het witte beeld compleet te maken, zoals op onderstaande foto. Je kunt ook kiezen voor een witte kerstboom, maar dan is het weer leuker om deze te versieren met wat gekleurde ballen en slingers.

Kerstboom white christmas

 

Tip: Kijk voor nog meer inspiratie op onze pagina kerstversiering.

Welke van bovenstaande bomen vind jij het mooist, en hoe ziet jouw boom eruit?


- Nynke